Loterijen vergelijken? Wij helpen jou om de beste keuze te maken tussen de Nederlandse loterijen. Omdat we in Nederland de keuze hebben tussen meerdere binnenlandse en buitenlandse loterijen, kan het moeilijk zijn om de juiste loterij te kiezen. Loterij Expert vergemakkelijkt jouw keuze met de loterij vergelijker.

Door goed te vergelijken, vind je de loterij met de meeste winkansen, goedkoopste loten en/of hoogste prijzen. Bekijk de onderstaande vergelijker en kies het best passende lot!

Waarom doe jij mee aan Nederlandse loterij?

Wat is voor jou belangrijk? Het steunen van goede doelen? Of wil je liever de meeste winkansen ? Deze vraag kan alleen jij beantwoorden! In de bovenstaande vergelijker staan de meest actuele lotprijzen, acties en voorwaarden. Alle loterijen worden met elkaar vergeleken zodat jij voor jezelf de beste keuze kunt maken.

Op onze loterijen pagina verdelen wij elke loterij in verschillende criteria, hierbij wordt gekeken naar:

Goede doelen
Welke loterij steunt goede doelen en welke doeleinden worden gesteund? Ga jij voor nationale of internationale doelen?

Prijzen & winkansen
Bij welke loterij is de jackpot het hoogst en waar heb je de meeste (procentuele) winkansen?

De kosten van een lot
Hoe duur is een lot en wat is de goedkoopste loterij om aan deel te nemen?

Trekkingen
Hoe vaak en wanneer vinden er trekkingen plaats?

Bij Loterij Expert beantwoorden we alle vragen en helpen we jou bij het kiezen van een lot. Op onze website vindt u de benodigde informatie over alle loterijen zoals de Euromillions of Eurojackpot. Wekelijks informeren wij jou over de nieuwste acties en de te winnen prijzen per loterij.

LOT KOPEN OP INTERNET

Wil jij een lot kopen en heb je nog niet besloten welke loterij je gaat kiezen? Lees dan eerst de benodigde informatie in ons artikel. Elke loterij heeft zijn eigen specificaties en eigenschappen. Daarom is het belangrijk om eerste jouw wensen op een rijtje te zetten. Waar kies jij het liefst voor?

Wat zijn jouw wensen ?
Wanneer deelnemers een lot kopen dan wordt er veelal gekeken naar de volgende wensen:

Het steunen van goede doelen.
De winkansen van een lot.
De winkansen van de jackpot.
De kosten van een lot.
Het éénmalig meespelen of in abonnementsvorm.
Het aantal trekkingen per jaar.

Voor elk criteria is een andere loterij (beter) van toepassing. Hierbij de beste keuze per criteria:

Goede doelen
Enkel de Staatsloterij steunt geen goede doelen. De andere Nederlandse loterijen steunen allemaal goede doelen. Vraag jezelf hierbij af welke doelen jij het liefst steunt. De Nationale Postcode loterij richt zich op mens en natuur, zowel internationaal als nationaal. De Bankgiro loterij richt zich op culturele organisaties en monumentenzorg. De Vriendenloterij op stichtingen, verenigingen en/of clubs en de Lotto veelal op sport.

Postcode loterij

Winkansen
Wanneer jij een lot koopt bij de Staatsloterij heb je 50% kans op het winnen van een prijs. De waarde van de prijs ligt hierbij vaak lager dan de kosten van het lot.

Bij de Bankgiro loterij heb je de meeste kans op het winnen van de jackpot. De kans is hierbij 1 op 83.000.

Lot prijzen
Wil jij het goedkoopste lot kopen en weet je niet welk lot je moet kiezen?

Deze vraag is erg moeilijk te beantwoorden. Het hangt namelijk af van jouw speelbehoefte: Wil je éénmalig meespelen of kies je voor een abonnement? Hierbij de keuzes per loterij:

Staatsloterij
Eenmalig meespelen met de Staatsloterij is al mogelijk vanaf 3 euro. De abonnementsvormen variëren van 15 euro t/m 150 euro.

Lotto
Meespelen met een lot van de Lotto kost 2 euro per trekking. Er vinden per maand 5 trekkingen plaats.

Nationale Postcode loterij
De loten van de Nationale Postcode loterij kosten 13 euro per maand.

Vriendenloterij
De kosten van het meespelen met de Vriendenloterij zijn €13,25- per maand.

Bankgiro loterij
De abonnementskosten van de Bankgiro loterij zijn eveneens €13,25- per maand.

Aantal trekkingen
Ben jij een liefhebber van kansspelen en speel jij het liefst zo vaak mogelijk? De Lotto heeft dan de meeste trekkingen per jaar. Elke zaterdag vindt er een trekking plaats en op de laatste zaterdag van de betreffende maand twee trekkingen.

Een lot kopen van een specifieke loterij
Om je keuze nog makkelijker te maken hebben we in het onderstaande overzicht alle kenmerken en specificaties per loterij op een rijtje gezet. De betreffende informatie kan van belang zijn alvorens je besluit een lot te kopen:

Staatsloterij
De Staatsloterij is de oudste loterij van Nederland. Qua verschillende meespeel methodes biedt de Staatsloterij de meeste opties aan. Zo is het mogelijk om ook in groepen mee te spelen. De Staatsloterij kent 16 trekkingen per jaar en elke 10e van de maand vindt er een trekking plaats. De winkansen van de Staatsloterij zijn 50%.

Staatsloterij lot kopen

Nationale Postcode loterij
De Postcode loterij is opgericht in 1989 en een goede doelen loterij. Jaarlijks vinden er 14 trekkingen plaats en de winkans is één op zeven. Bij de Postcode loterij is het ook mogelijk om fysieke prijzen te winnen zoals auto’s en/of elektronica.

Postcode loterij lot kopen

De Lotto
De Lotto bestaat sinds 1974 en steunt veel goede doelen op het gebied van sport en beweging. De winkansen van een Lotto lot zijn 17,50%. Elke zaterdag vindt er een trekking plaats en op elke laatste zaterdag van de maand twee trekkingen.

Lotto lot kopen

Vriendenloterij
De Vriendenloterij is opgericht in 1989 en hoofdsponsor van de Eredivisie. Hierdoor is de loterij erg populair onder de mannelijke gemeenschap. De loterij sponsort veel nationale goede doelen. Dit zijn veelal stichtingen, clubs en/of verenigingen. Op elke 9e van de maand vinden er trekkingen plaats. In totaal 14 keer per jaar.

Lot kopen

Bankgiro Loterij
Bankgiro loterij lot kopenDe Bankgiro Loterij is opgericht in de begin jaren ’70. Elke tiende van de maand vindt er een trekking plaats met in totaal veertien trekkingen per jaar. De loterij steunt goede doelen op het gebied van cultuur en monumentenzorg.

Nederlandse loterijen
De Nederlandse loterij bestaat uit de volgende organisaties:

Staatsloterij.
Bankgiro loterij
De Lotto.
Luckyday.
Euromillions.
Miljoenenspel.
Krasloten
Toto.
Hiermee hebben de Nederlandse loterijen een gevarieerd aanbod aan kansspelen. De bovenliggende partijen kom je vaak tegen tijdens sportevenementen. Dit komt omdat de loterijen zich richten op (veelal) sport en beweging. Deze onderwerpen staan hoog in het vaandel bij de betreffende loterijen.

Buitenlandse loterijen

Ook is het mogelijk om deel te nemen aan buitenlandse loterijen zoals bijvoorbeeld de Eurojackpot of de Amerikaanse Powerball loterij.

Lotto

Nederlandse loterijen steunen goede doelen
Zoals de meeste loterijen steunen de Nederlandse loterijen goede doelen. Een organisatie die financieel flink wordt gesteund is NOC*NSF. Dit is de overkoepelende organisatie van veel sportbonden in Nederland.

Overige gesteunde goede doelen:

Hartstichting.
Longfonds.
Nierstichting.
KWF Kankerbestrijding.
Brandwonden Stichting.
Diabetes Fonds.
Aids Fonds.
Prinses Beatrix Spierfonds.
Maag Lever Darm stichting.
Fonds Psychische Gezondheid.
Prins Bernhard Cultuurfonds.
Oranje Fonds.
Reumafonds.
En nog veel meer.
Staatsloterij

Nederland staat centraal
Zoals de overkoepelende naam (‘Nederlandse loterij’) al doet vermoeden richten de loterijen zich specifiek op Nederland. Internationale goede doelen worden over het algemeen niet gesteund. Een groot deel van de opbrengst van jouw lot gaat dus naar Nederlandse doeleinden.

De ambitie is erg duidelijk: “Een gelukkiger en gezonder Nederland ontwikkelen”. Dit willen ze behalen door deelnemers leuke prijzen te laten winnen. Daarnaast worden de opbrengsten geïnvesteerd in de Nederlandse samenleving. Sport en beweging staat hierbij centraal.

Op de website van de Nederlandse loterij worden er ook wekelijks verhalen gedeeld van sporters. Deze verhalen zijn afkomstig van zowel professionals als amateurs. Op deze manier probeert de organisatie aan te tonen dat ieder individu belangrijk is in de samenleving.